Wizdom vann första och andra pris

Wizdom vann första och andra pris

Det går fortsatt bra för vårt Wizdom! De intranät som vann första och andra pris i gårdagens IntraTeam Conference Awards i Köpenhamn är båda byggda i Wizdom.

Gemensamt för vinnaren och tvåan är att båda intranäten lanserades 2017, båda prioriterar användarorientering och engagemang och båda är byggda på Wizdom. Första pris vann den danska polismyndighetens intranät POLintra. Andra pris togs hem av Cancerkontrollens. Med 52 respektive 46 procent i IntraTeams referensundersökningar ligger dessa två långt över genomsnittet på 22 procent.

POLintra används av 15 000 poliser i 14 distrikt. Ett intranät som ska fungera inom polisen kan vara extra komplicerat att bygga med tanke på de många IT-säkerhetsrestriktionerna. Först och främst ska det fungera som en gemensam kommunikationsplattform för hela polisen och ett effektivt verktyg för både enskilt arbete och samarbete. Det finns forum för dialog och samarbete, men man har prioriterat lättillgänglig information framför det sociala. POLintra gör det enkelt och snabbt att hitta relevant och uppdaterad information.

Tävlingen IntraTeam Conference Awards som har hållits varje år sedan 2005 bygger både på en utvärdering av experter och en undersökning bland intranätens användare. Man tittar bland annat på intranätets betydelse för organisationen som helhet, användarvänlighet och vilken effekt det får i användarnas vardag. Läs mer om tävlingen här!

 

Leave a Reply